Razotkrivena Cascada: Opelov kabriolet snažne pojavnosti

OPEL je objavio potpune službene tehničke podatke o svom novom kabrioletu, modelu Cascada koji će široj javnosti postati dostupan u prvoj polovici 2013.

Riječ je o kabrioletu tzv. izduljene karoserije s dvoja vrata i četiri sjedala te platnenim sklopivim krovom. Nakon nekoliko generacija kompaktnih cabrio izvedbi Kadetta i Astre, Opel se odlučio na svojevrsni zaokret proizvodnjom prestižnijeg kabrioleta po uzoru na svoje starije modele Kapitän i Rekord. Tako Cascada, iako se u osnovi temelji na Astri (isti međuosovinski razmak), duljinom i opremom se jasno distancira i cilja skoro pa na trenutni vrh Opelove ponude.

Cascada uključuje čvrstu karoseriju, HiPerStrut prednji ovjes i prilagodljivi sustav amortizera FlexRide, što bi sve trebalo rezultirati visokim stupnjem upravljivosti i kvalitete voznih svojstava. Opelov otvoreni krstaš duljine 4.697 mm nudi bro veće dimenzije u odnosu na Astru TwinTop, uključujući i trag kotača, još jedan signal boljih voznih svojstava.  Nadalje, sklopivi krov je moguće podići, odnosno spustiti električnim putem za 17 sekundi pri brzinama do 50 km/h.

O konkretnoj opremi je za sada još uvijek prerano govoriti jer će se ona dosta razlikovati od tržišta do tržišta, no proizvođač naglašava kako će biti bogata. Ovdje dakako mislimo i na tzv. infotainment te na sigurnosnu opremu. Mjesta straga bi trebalo biti dovoljno za dvije odrasle osobe, dok će zapremina prtljažnika iznositi između 350 i 280 l, ovisno o tome nalazi li se u njemu krov ili ne.

Ponuda motora daje presjek onog najboljeg što Opel trenutno može ponuditi. Prije svega tu je 1.4 turbobenzinac (u kombinaciji s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem) koji će biti dostupan u dvije verzije, sa  88/120 KS i 103/140 KS, obje s najvećim okretnim momentom od 220 Nm.

Dizelska opcija je 2.0 CDTI sa 121 kW/165 KS i 380 Nm. Vrh ponude je rezerviran za 1.6 SIDI Turbo ECOTEC benzinski motor sa izravnim ubrizgavanjem. Radi se o motoru snage 125 kW/170 KS i okretnog momenta od  280 Nm.

Dva potonja motora će biti dostupna sa 6-stupanjskim ručnim i automatskim prijenosima, a kasnije se očekuje i proširivanje motorizacije snažnijim motorima. Dolazak Cascade na naše tržište možemo očekivati najkasnije do idućeg ljeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.