Obećali i ostvarili: BMW prodao 100.000 električnih vozila

Foto: BMW
 
OVIM uspjehom BMW se profilirao u sam vrh i kad je u pitanju električna mobilnost. 
 
U BMW-u su izuzetno ponosni na ovaj uspjeh, pa su i svoje sjedište u Münchenu, popularni toranj poznatiji kao "BMW četiri cilindra" osvijetlili da izgleda poput baterije. Time su još jedom zorno prikazali današnje tehnološke promjene u mobilnosti.
 
BMW grupa u segmentu potpuno električnih i hibridnih plug-in vozila u Europi s tržišnim udjelom od 21 posto ima trostruko veći udio od onog na tržištu tradicionalnih vozila. Na svjetskom tržištu tvrtka ima 10% udjela.  
 
Potpuna elektrifikacija?
 
"Mi ostvarujemo naša obećanja", rekao je Harald Krüger, predsjednik Upravnog odbora tvrtke BMW AG. "Ovaj 99 metara visoki signal rasvjetljuje put u doba elektro-mobilnosti. Prodaja 100.000 električnih automobila u jednoj godini važan je korak, ali to je samo početak za nas. Od uvođenja modela BMW i3 2013. godine isporučili smo preko 200.000 električnih automobila našim kupcima, a do 2025. godine ponudit ćemo 25 modela električnih vozila našim kupcima. Naš rani fokus na elektro-mobilnost omogućio je ovaj uspjeh - a elektro-mobilnost će i dalje biti moja mjera za naš budući uspjeh."  
 
 
Elektro-mobilnost je bitan element korporativne strategije Number one> Next, pa će do 2025. godine tvrtka ponuditi 25 potpuno električnih i hibridnih plug-in modela širom svijeta. Od 2021. godine će biti dostupna peta generacija električnih pogonskih sustava i tehnologije baterija, a omogućit će svim modelima mogućnost opremanja svim vrstama pogonskih sustava. Podsjetimo, Bavarci su već osigurali prava imenovanja od i1 do i9, kao i od iX1 do iX9. 
 
Dogodine dolazi i8 Roadster, u godinu kasnije slijedi potpuno električni MINI model. U 2020. godini stiže električna verzija BMW-a X3, a 2021. godine dolazi prvi nositelj nove tehnologije marke BMW iNext, koji kombinirati elektro-mobilnost s autonomnom vožnjom i novim mogućnostima povezanosti unutrašnjosti.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz BMW, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: BMW

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.