Oba su pala: Rimčev bolid brži i od Porschea 918

 Foto: Rimac Automobili

IAKO je rezultat unaprijed bio poznat, mnogi su s nestrpljenjem čekali na snimku utrke Rimčevog električnog bolida i Porsche 918, jednog od najradikalnijih sportskih automobila današnjice. 
 
Nakon što je Rimac načeo "Sveto Trojstvo" pobijedivši LaFerrari u utrci ubrzanja, ukazala se prilika da se Concept_One sučeli sa Porscheom 918 Spyder, po mnogima automobilom koji najbrže ubrzava do 100 km/h – treba mu samo 2,2 sekunde. U pojedinim testovima četvrt milje odradio je za 9,8 sekundi, što je doista impresivan rezultat. 
 
Znajući da će biti gusto YouTuber Alejandro Salomon pozvao je Rimca i ekipu na utrku. Epilog utrke je čista pobjeda Concepta_One, koji je četvrt milje odradio za 9,9 sekundi. Prema Salomondrinovim podacima najveća brzina koju je Porsche postigao bila je 230 km/h, dok je Concept_One cilj prolazio sa 248 km/h. Nema sumnje kako je električni bolid sada u redu najboljih u utrci ubrzanja.
 
Pitanje je samo kada će Concept_One stići na stazu i odmjeriti snage sa rivalima koje je već pobjedio u utrkama ubrzanja. 
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.