Novi ulazni Porsche 550

RADNI naziv za novi ulazni Porsche navodno glasi Mimo, a riječ je o modelu koji će se smjestiti ispod Boxstera te svoje komponente i platformu dijeliti s Volkswagenovim Bluesportom i Audijevim R4 ili R5, ovisno o izvoru.

Prije nego krenemo detaljnije, valja reći kako su navodno sva tri modela još uvijek u fazi ispitivanja isplativosti, pa službeno još uvijek nisu dobili zeleno svjetlo za proizvodnju.

Što se dizajna tiče Porsche bi trebao nastaviti sa svojom tzv. "babuška filozofijom" u kojoj će svaki model nalikovati onom drugom, a glavnu će razliku činiti veće ili u ovom slučaju manje dimenzije. U ponudi će gotovo sigurno biti i coupe i cabrio, a navodno se razmatraju i neke druge poput Speedstera i sl.

Mimo označava Mittelmotor, odnosno središnje smješteni motor, a radit će se o 4-cilindričnim motorima koji će pokretati stražnje kotače, a kod Audija je moguć i pogon na sva četiri kotača. Ponudu mjenjača će činiti ručni i 7-stupanjski prijenos s dvije spojke. Električni upravljač će biti dio standardne opreme, dok će kupci opcijski moći naručiti keramičke diskove te prilagodljivi Magnaride ovjes.

Veliki bi hit trebala činiti izvedba pokretana 1,9-litrenim 4-cilindričnim motorom snage oko 220 KS. Iako se čini malom snagom za jedan Porsche na umu treba imati relativno malu masu te činjenicu kako u Porscheu moraju paziti da ne kanibaliziraju prodaju modela Cayman/Boxster.

Kasnije bi se u ponudi mogao pojaviti i 2,5-litreni 4-cilindrični turbo snage oko 370 KS koji se razvija za sljedeću generaciju Boxstera.

Dolazak ovog automobila na tržište se očekuje najkasnije do 2015.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.