Novi Toplino sve bliže

PREMA navodima izvora, na priloženim slikama možete vidjeti patentne skice osnovne konstrukcije budućeg fiatovog mališana. Riječ je o Topolinu, Fiatovom super jeftinom modelu čija će se cijena kretati oko 6.500 eura.

Fiat još uvijek nije službeno potvrdio novi model niti kako će taj nositi naziv Topolino, no sasvim je jasno kako Talijani rade na automobilu koji će se u ponudi smjestiti ispod postojeće game, pa bi ovaj biovaj automobil trebao biti najjeftiniji Fiat u ponudi. U duljinu će, prema trenutnim saznanjima, mjeriti manje od 3 metra.

Pokretat će ga novi dvocilindrični benzinski motor koji će doći u atmosferskoj i turbo izvedbi. Prva će razvijati snagu od 70, a druga oko 95 KS. Radit će se o motorima sa željeznim blokovima no zato s Fiatovim Multi-Air sustavom promjenjivog rada ventila, koji bi trebao rezultirati manjom potrošnjom te niskom emisijom ugljičnog dioksida od ispod 90 g/km.

Koliko je za sada poznato Topolino bi se na tržištu trebao pojaviti tijekom sljedeće godine, a dobre su šanse kako bi se mogao proizvoditi u nedavno kupljenoj Zastavinoj tvornici u Kragujevcu.

Originalni se Topolino (tal. mali miš) proizvodio između 1936. i 1955, a njegov bi nasljednik trebao biti prvi dvocilindrični model u Zapadnoj Europi još od prestanka prodaje Citroenovog 2CV-a.

Na kraju recimo i kako će, ovisno o tržištu najvjerojatnije biti dostupne jeftinija i skuplja, premium izvedba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.