Nove žrtve Dieselgatea: Audi odgodio dolazak novog A3 i Q4

 Foto: Audi

AUDI će odgoditi lansiranje nove generacije modela A3, ali i novog Q4, a uslijed okolnosti iniciranih velikom aferom oko emisije štetnih plinova. 
 
Njemački magazin Auto Motor und Sport pozivajući se na neimenovani izvor iz Audija piše kako će Audi odgoditi lansiranje novih modela na MQB platformi. Tako će novi A3 stići tek potkraj 2019. godine, dok bi posljednji model iz Q obitelji, crossover Q4 stigao tek 2021. godine. 
 
Posljedica je to velike afere poznate kao Dieselgate, a koja je do danas zahvatila oko 11 milijuna vozila. Pretpostavlja se kako će modeli kasniti upravo zbog potrebe za modernizacijom cjelokupne game motora, a sve kako bi se prilagodili rigoroznim emisijskim standardima.  
 
Iz Audija su reagirali šturim priopćenjem kako ne komentiraju bilo kakve špekulacije oko budućih modela i njihovi termina lansiranja. 
 
A3 je najprodavaniji Audijev model u Europi s prodajom od 146.928 primjeraka (EU i EFTA) u prvih devet mjeseci, što je pad od 4,3% u odnosu na isto razdoblje lani. Model je prošlogodišnjim redizajnom lagano osvježen, a okosnica je stavljena na infotainment.
 
Kad je pak Q4 u pitanju Audi je ime već registrirao, a navodno se radi o modelu koji će vjerno pratiti formu koncepta TT Offroad Concept prikazanog još 2014. godine. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.