Nova/stara Toyota je u prodaji, ali je ne možete kupiti

Foto: Toyota

RADI se o Land Cruiseru serije 70, koji se proizvodi već desetljećima.

Premijera je održana u Ženevi, a stvari postaju jasnije kad kažemo da je Ženeva dom Ujedinjenih naroda i Međunarodnog crvenog križa. Upravo njih već godinama opslužuje Toyota, i to najčešće istim modelom – Land Cruiserom serije 70. 

"Humanitarni" Land Cruiser nosi oznaku GDJ76, a karakterizira ga mogućnost prijevoza do deset putnika. Osnova je, dakle, ista kao verzija za australsko tržište, ali lišena svog nepotrebnog luksuza. Tako je vraćena analogna mjerna ploča ispred vozača, a izbačen je i infotainment. 

Tu dobrim vijestima nije kraj. Naime, ovdje je zabranjen pristup i LED tehnologiji pa su ispod staklenog pokrova klasične halogene žarulje. Pogon je dakako na sve kotače, a ispod prednjeg poklopca je stari znanac – 2.8-litreni turbodizelaš, sada s 204 KS. Udovoljava Euro 4 normu, što je za lokacije misija u kojima će se naći i više nego dovoljno. 

>> VIDEO Toyote koje spašavaju svijet dolaze iz jednog tajnog mjesta

Kao i u prethodnim slučajevima, za sklapanje ovih vozila zadužena je tvrtka Toyota Gibraltar Stockholdings, a prve isporuke unaprijeđene verzije kreću u ožujku. Land Cruiseri dolaze direktno iz Japana, a onda u ovoj tvrtki prolaze temeljite modifikacije kako bi se prilagodili nekim novim ulogama. Ugrađuju se terenske gume, bull bar, nosači za kanistere, a po potrebi i vitla.

Osim Toyote Land Cruiser, u ponudi su i novija vozila poput Toyote Hilux, kombija Hiace te Corolle Sedan i RAV4.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.