Nissan X-Trail: Redizajn za novi početak

POPULARNI Nissanov SUV model dokazanih terenskih sposobnosti prolazi kroz još jednu seriju unaprjeđenja. Nakon japanske izvedbe na red je došla i ona namijenjena europskom tržištu.

Obnovljeni X-Trail se distancira obnovljenom vanjštinom posljedica čega je (opet) porast glavnih gabarita za 10 mm. Preciznije, duljina je porasla zahvaljujući novom prednjem odbojniku, visina i širina uslijed broj veće obuće. Za moderniji izgled ipak su najzaslužnija svjetla, sada s LED tehnologijom straga. Manje modifikacije vidljive u detaljima bile su blagotvorne i po pitanju aerodinamike – koeficijent otpora zraka pao je sa 0,36 na 0,35.

Iznutra se nastavljaju novosti kozmetičke prirode. Novi su dezeni presvlaka, a mjestimice su korišteni kvalitetniji materijali. Redizajn je zahvatio i upravljačku ploču koja je dobila novi zaslon putnog računala. Nadalje, ugradnjom novih sjedala dobiven je dodatni prostor za putnike, straga navodno čak 10 mm u predjelu koljena.

Podaci glede motora su šturi i govore tek kako su Nissanovi inženjeri radili na dizelskim motorima s ciljem udovoljavanja EU5 normama. Zahvata je bilo i na mjenjačima, a sve s ciljem poboljšavanja performansi vozila.

Revidirani X-Trail u prodaju stiže na jesen, a očekuje se kako će premijerni biti prikazan na skorašnjem salonu automobila u Parizu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.