U Indiji živi 1,35 milijardi ljudi, znate li koliko je novih auta prodano? Nula.

Foto: Mahindra

NEVJEROJATNI prodajni rezultati dolaze iz Indije.

Pandemija koronavirusa zahvatila je sve pore društva na globalnoj razini, pa tako i autoindustriju. Tvornice su bile tjednima zatvorene, kao i prodajni saloni, pa je jedina prodaja novih automobila mogla ići putem dostave. Stoga ne čudi što su pojedina tržišta pala za 50 i više posto u odnosu na isto razdoblje lani. 

No ipak, apsolutni rekorder je Indija. U zemlji s 1,35 milijardi stanovnika tijekom travnja nije prodan niti jedan novi auto, javlja Business Insider. Proglašavanje karantene u Indiji je značilo zatvaranje svih tvornica i salona automobila, što u prijevodu znači da je prodaja i doslovno stala. 

Jedini koji su prijavili prodaju u travnju su Maruti Suzuki sa 632 i Mahindra sa 733 vozila, a sve se radi o izvozu. Vrijedi reći kako je prodaja mehanizacije funkcionirala pa je tako Mahindra prijavila prodaju 4716 traktora.

Indijska autoindustrija očekuje kako će uskoro moći startati s proizvodnjom, međutim nisu svi optimistični. Pojedini proizvođači su već najavili mogućnost prolongiranja obustave proizvodnje zbog nedostatka dijelova. Tako je direktor marketinga Honda Cars Indije Rajesh Goal izjavio: "Čekamo vladine upute i interno se pripremamo. Sve što mogu reći je da će to biti dug i spor proces. Nitko ne zna kad će industrija doći na razinu standardnog poslovanja." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.