Nije Type R, ali je neodoljiva: Honda e za obožavatelje Red Bull Racinga

AKO tražite električni automobil visokog stila s još većim "kul“ faktorom, svakako razmislite o Hondinom prijedlogu.

Iako je Honda odbacila mogućnost Type R izvedbe, ima onih koji su spremni ponuditi nešto na tom tragu. Zasad ne diraju pogon, ali zato imaju što reći u pogledu dizajna. Jednu takvu posebnu ponudu ima Innovate Composites koji je svoje viđenje sportske izvedbe začinio paketom koji stiže kao svojevrsni hommage uspjesima u Formuli 1 za koje je najzaslužniji Max Verstappen.

Električni mini je tako sada zahvaljujući karoserijskoj nadogradnji drastično povećao širinu i vizualno se približio relijaškim bolidima. Ugrađeni su i novi kotači, a zahvaljujući distancerima povećan je i njihov trag. Straga su promjene jednako radikalne, a uz novi odbojnik uključuju i poveće stražnje krilo. Potonji dodatak će vjerojatno smanjiti ionako ograničeni doseg, ali se vizualno odlično uklapa u trkaći pedigre.

Ispod lima je sve ostalo isto, a to znači elektromotor s maksimumom od 154 KS i 315 Nm. To je dovoljno za sprint do 100 km/h u 8 sekundi. Nije loše za razliku od dosega koji je zbog baterija kapaciteta 35.5 kWh ograničen na 220 km po WLTP-u. 

U svakom slučaju radi se o zanimljivom prijedlogu koji će se uskoro naći i u prodaji. Cijena još uvijek nije poznata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.