Nije šala, "terenski" Logan je na tržištu

Foto: Renault

DACIA širi Stepway obitelj na još jedan model.

I dok premium modeli u avanturističkim izdanjima ne izgledaju loše, kod jeftinih automobila to ponekad ne izgleda najbolje. Tako imamo Allroad izdanja kod Audija i Cross Country kod Volva koje bi mnogi vozili. S druge strane, tu su modeli kalibra Cross Polo, Stepway i slični koji baš i nemaju nekog smisla.

Dacia Logan se u Rusiji prodaje pod Renaultovom značkom, a uskoro će biti ponuđena i u Stepway izdanju. U usporedbi s regularnim Loganom, ova izvedba je podignuta, čime se olakšava promet lošijim cestama i putevima kojih u Rusiji ne nedostaje. Na skupe dodatke u vidu pogona na sve kotače možete zaboraviti, a u tom slučaju Rusi će radije izabrati nešto iz sada sestrinskog Ladinog asortimana.

Popis novosti nastavljaju plastične obloge te novi odbojnici, a u skladu s izvedbom, promijenjena je i prednja maska. U kabini je sasvim solidna oprema koja ide od grijanih sjedala i parking senzora do infotainmenta s Android auto i Apple CarPlay povezivanjem. Ispod poklopca je stari 1.6 benzinac u nekoliko izvedbi snage, gdje ona najjača ima opciju CVT mjenjača. 1.5 dCI je također u ponudi.

Kad je hrvatsko tržište u pitanju, ovdje je ponuda koncipirana na četiri modela među kojima je i Logan, ali u pristalijem MCV izdanju. Opremljen osjetno naprednijim benzincem starta cijenom od oko 99.000 kn.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.