Nije najluksuzniji, ali je najbučniji pogrebni auto

EGZOTIČNA pogrebna vozila danas su sve popularnija, ali ovo nadilazi dosad viđeno. 

O pogrebnim vozilima nastalim preradom Teslina Modela S ili Maseratija smo već pisali, a najčešće ih nudi njemački Binz International ili neki talijanski karoserist. Može se svašta naći, ali ovo je definitivno prvo pogrebno vozilo pokretano motorom V10. 

>> Pregled egzotičnih pogrebnih vozila možete naći ovdje.

Upravo tako, osnova je BMW M5 generacije E60, a u Grčkoj ga je uhvatio Stelios Trantalidis. Točnije, automobil je snimljen nedaleko od luke u Pireju, na samo desetak kilometara od centra Atene. Prva polovica još uvijek atraktivnog BMW-a je istovjetna originalu, dok je cjelokupna prerada odrađena straga, i to vrlo vjerojatno na limuzini. 

Sve je podređeno pokojniku, odnosno samom ispraćaju, pa je tako automobil dobio povećana peta vrata, velike staklene površine, a prilagođen je i stražnji odbojnik. Ipak, četiri ispušna topa su tu, kao i oznaka plemenite izvedbe M5.

Ako je ispod poklopca originalni V10 atmosferac od pet litara, radi se o jednom od najstartnijih pogrebnih vozila. Original do stotke može za manje od pet sekundi, dok će ovome trebati zbog poveće nadogradnje nešto više. Nebitno, nije da se putniku negdje žuri. 

Ako vas zanima kako automobil izgleda iznutra, pogledajte galeriju u nastavku. Nema sumnje, interijer je savršeno dotjeran za posljednji ispraćaj, a tu su i neki korisni dodaci. Iza prerade stoji Papadakis Funeral Cars, tvrtka koja se bavi karoserijskim preradama. Sudeći po objavama na službenom profilu, prerade Mercedesa su njihova specijalnost.

Objavljuje Νεκροφόρες ΠαπαδάκηPetak, 16. rujna 2022.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.