Nećete vjerovati koliko je ukradenih ključeva automobila prodao na eBayu!

Foto: 123RF

KRADLJIVAC je optužen za krađu nevjerojatne količine automobilskih ključeva.

41-godišnji kradljivac je optužen da je u nepune tri godine ukrao preko 2000 ključeva novih automobila. Prodavao ih je putem online servisa poput eBaya, a na njima je zaradio nevjerojatnih 60.000 USD.

Ako se pitate kako mu je uspjelo ukrasti toliko ključeva, stvari postaju jasnije kada kažemo da je radio na željeznici, odnosno na ranžirnom kolodvoru. Radeći na lokaciji gdje svakodnevno prolaze stotine automobila na teretnim vlakovima, imao je neiscrpan izvor. Priča započinje potkraj 2017. godine kada su zastupnici Forda, FCA i General Motorsa u New Bostonu u Michiganu primijetili da im pojedini novi auti dolaze s jednim umjesto s dva ključa. 

Pokrenuta je istraga kojom se stiglo do Jasona Gibbsa. On je radio za lokalnog transportera, a na eBayu je prodavao ključeve pod profilom "i_live_12volts“. Ukupno je zaradio 60.750 USD, javlja Detroit Free Press.

>> Najzanimljiviji auto ključevi

Prema pisanoj izjavi automobili su na kolodvor dolazili otključani s po dva ključa povezana vezicom. Gibbsov posao je bio da ih parkira na označena mjesta, u redove iz kojih su voženi u vagone. 

Tijekom istrage Fordov istražni tim je kupio tri ukradena ključa za F-150, a kako je Gibbs poslao iste preporučenom pošiljkom s povratnicom, istražitelji su lako došli do njegove adrese, odnosno adrese njegovog prijatelja na kojeg je glasio profil u oglasniku. 

Istragom je utvrđeno kako je u pola godine prodao 1914 ključeva, a i to po cijeni od 69 do 160 USD, ovisno o modelu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.