Najmoćniji Rolls Royce razvaljen tuningom

 Foto: SPOFEC

NEKIM tunerima ništa nije sveto, pa su tako spremni ponuditi svoje usluge i vlasnicima luksuznih i krajnje elegantnih automobila. 
 
Nimalo čudno jer potražnja za takvim oblikom individualizacije posljednjih godina bilježi rast. Što smo tražili to smo i dobili, a u konkretnom slučaju SPOFEC (SPirit OF Ecstasy) je bio iskren i svoje (ne)djelo prigodno prozvao Overdose.
 
U načelu se radi o opsežnoj karoserijskoj nadogradnji čija posljedica je povećanje širine vozila za 13 centimetara. Ispod izbačenih blatobrana RR-ov coupe oslanja se na podlogu putem 22-inčnih kotača sa gumama 295/30. 
 
 
Svi spomenuti dijelovi koji će najblaže rečeno izazvati podijeljena mišljenja izrađeni su od karbona, pa nema straha od rasta ukupne mase i pada performansi. Čak štoviše, Overdose donosi drastično povećanje snage ionako najmoćnijeg Rolls Royceovog modela. 6.6 V12 twin-turbo daje 527 kW/717 KS i čak 986 Nm okretnog momenta. Time je ubrzanje do 100 km/h skraćeno za dvije desetinke sekunde i sada iznosi 4,2 sekundi. 
 
Inače, tu tuning ne staje već se nastavlja kroz ugradnju sportskog ovjesa putem kojeg je Wraith 40 mm bliže podlozi. No, to vrijedi samo do brzine od 140 km/h nakon koje se vraća u normalu. Popis novosti, uz sportski ispušni sustav, završava ugradnjom keramičkih diskova putem kojih je ušteđeno 38 kg, a navodno je i kočenje uvjerljivije. 
 
 
Svi zainteresirani trebaju imati na umu da Spofec nudi niz mogućnosti za individualizaciju interijera. Pomalo suludo sa obzirom da se upravo na individualizaciji temelji prodaja Rolls Roycea. Recimo i kako će njemački tuner ponuditi tek osam primjeraka u ovoj specijalnoj seriji. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.