Najljepši je luksuzni SUV, a sada je temeljito obnovljen

Foto: Volvo

VOLVO je lansiranjem XC serije našao zlatnu žilu na tržištu, a među njima se posebno ističe najveći predstavnik, model XC 90.

Stoga ne treba čuditi što će prestižni švedski SUV i u budućnosti izgledati slično. Ostavimo li naplatke i boje po strani, uočljiva je tek nova maska, što i nije loše za vozilo koje je nagrađivano upravo na polju dizajna.

Zato će markantnom prednjicom i prepoznatljivim svjetlosnim potpisom u novoj motornoj izvedbi vlasnika razveseliti i manjom potrošnjom. Volvo predstavlja novi KERS (kinetic energy recovery braking system) sustav u ponudi koji s poznatim motorima nudi do 15% nižu potrošnju goriva. Nova je oznaka izvedbe (B), a princip poznati, veliki Volvo će pri kočenju regenerirati energiju zaustavljanja.

Iznutra nove konfiguracije sjedala, pa osim izvedbi s četiri i sedam sjedala, sada kupci mogu dobiti i izvedbu sa šest sjedala. U detaljima ima i novih materijala, dok je ponuda sigurnosne opreme na najvišoj razini. I da, ne baš proslavljeni infotainment sustav sada je unaprijeđen.

Proizvodnja novog XC 90 kreće u svibnju, a odmah potom će ići i isporuke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.