Microlino ide u proizvodnju

Foto: Micro Mobility

DUHOVNI nasljednik BMW Isette će tijekom iduće godine ući u proizvodnju.

Micro Mobility je objavio kako su prva testiranja šasije već startala, a uskoro će biti dovršen i prvi potpuno funkcionalni prototip. U priopćenju stoji kako je ovo Microlino 2.0, odnosno nova generacija, koja se već sada u mnogočemu pokazala osjetno boljim vozilom. 

Plan je proizvesti pet prototipova, a za svaki će im trebati nekoliko tjedana. Međutim, već ovo sve što vidite ulazi i u proizvodnju, odnosno konačna izvedba će imati identičan dizajn. 

A ako se pitate zašto im za ovakav autić treba toliko vremena, razlog su imovinsko-pravni odnosi s talijanskom tvrtkom Isettom koja je trebala proizvoditi automobilčić. Međutim, ona je pod kapom Artege napravila svoj i nazvala ga Karolino. Završili su na sudu i tek 2019. su odnosi raščišćeni, a Microlino sada može na ceste. Na Facebooku je nedavno objavljen i video testnog vozila

Ponovimo i performanse. Na struju vozi do 90 km/h, a zahvaljujući masi od 513 kg, i s manjim baterijama od 14.4 kWh može prijeći oko 200 km. Očekuje se kako će ovaj simpatični dvosjed stajati oko 12.000 eura.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.