Mercedesova S-klasa Cabrio u dosad neviđenom luksuzu

 Foto: Mercedes

MERCEDES kao takav doživljavamo kao čisti luksuz, a njegovu S-klasu kao jedan od najprestižnijih i vjerojatno najboljih automobila. No, može i bolje. 
 
Mercedes je tako nakon limuzinske izvedbe predstavio i S-klasu Cabrio u Meybach izdanju, što u prijevodu znači vrh vrhova po pitanju luksuza, mehanike i svega ostalog. Ime mu je S650 Cabriolet, a pokreće ga kućni 6.0 twin-turbo V12 sa 630 KS i okruglih 1.000 Nm, a usuglašen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke na 100 km/h je za 4,1 sekundi. 
 
No, ono što ga čini posebnim je dosad neviđena doza luksuza. Za početak recimo kako je postavljen na 20-inčne kotače, a tu su još četverostruki završetak ispuha, novi prednji odbojnik i dakako Maybachove oznake. 
 
Unutra kraljevski luksuz. Osim potpuno novih sjedala presvučenih najfinijim materijalom koji je ljudska ruka dodirnula budućeg vlasnika specijalne serije očekuju posebno skrojene putne torbe za čiju cijenu se ne smije niti pitati. Tu su i LED dnevna svjetla ukrašena Swarowski kristalima, ali i Burmester audio sustav.
 
Naklada je limitirana na 300 primjeraka, a svaki se nudi po cijeni od 357.000 eura. Pritom imajte na umu da S-klasa Cabrio starta cijenom od oko 140.000 eura, dok top izvedba AMG S 65 stoji 255.000 eura. Ne sumnjamo da će cjelokupna serija biti rasprodana u rekordnom roku, pogotovo jer je u ovom području konkurencija malobrojna i dolazi iz Bentleya i Rolls Roycea. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.