VIDEO Mercedes-AMG Project One - zvijezda Salona automobila u Frankfurtu

Foto: Hina, dpa

ZVIJEZDA tek otvorenog Salona automobila u Frankfurtu definitivno je Mercedes-AMG Project One koji oslobađa 1000 konja, a do 200 km/h stiže za samo šest sekundi. Radi se o "civilnoj Formuli 1" koju pokreće modificirana verzija 1,6-litarsko V6 turbo motora koji se nalazi u bolidu Mercedes-AMG W08.



Zanimljivo kod ovog Mercedesa je i to da je prednja osovina pokretana elektromotorima te je Project One automobil s pogonom na sva četiri kotača što je, kako piše Telegraf, imajući u vidu zaista brutalne performanse sasvim očekivan i logičan potez.

A brutalne performanse su sljedeće: uz automatski 8-stupanjski mjenjač ubrzanje od 0 do 100 km/h traje mu 2,5 sekundi, a još impresivnije zvuči podatak o sprintu do 200 km/h, za koji je potrebno svega 6,0 sekundi.

Maksimalna brzina je jednako impresivna i prema informacijama iz Mercedesa, iznosi preko 350 kilometara na sat.

Dimenzije prednjih guma su mu 285/35 ZR19, a zadnjih 335/30 ZR20, naravno radi se o Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama. Mercedes-AMG Project One bit će proizveden u svega 275 primjeraka, od kojih će svaki koštati fantastičnih 2,27 milijuna eura, i to bez poreza! Prvi primjerci bit će isporučeni bogatim klijentima na proljeće 2019. godine.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.