Mercedes G klase: Facelift za 30. rođendan

NAJDUGOVJEČNIJI Mercedesov model nedavno je temeljito obnovljen. No, s obzirom da model uskoro slavi 30 godina na sceni, u Stuttgartu su uložili dodatna sredstva i legendarnog terenca dodatno ušminkali.

Novosti uključuju moderniju unutrašnjost koja dobiva nova prednja sjedala naglašene ergonomije, te stražnju klupu nešto modernijeg izgleda. Iako robustan i prepoznat kao radno vozilo najviših manevarskih svojstava, G-klasa ne oskudijeva luksuzom. U ponudi su nove kombinacije designo kožom presvučenog interijera (crvena i crna), drvene dekoracije u crnom lak finišu, a od 2010. godine ponuda će biti proširena i Labrador plavom opcijom.

Od tehnoloških novotarija tu su priključak za eksterne multimedijalne uređaje poput iPod-a, kao i USB povezivanje. Za bolju atmosferu Mercedes časti buduće vlasnike i ambijentalnim osvjetljenjem.

Izvana novosti gotovo da i nema. Sve se svodi na nove nijanse boja, palladium silver metallic i designo platinum magno. Ponuda motora ostaje ista, uključujući dizelski G350CDI sa 224 KS i benzince G500 (388 KS) i G55 AMG (507 KS).

Prema posljednjim informacijama G klasa će u prodaji ostati sve do 2015. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.