McLaren P1 i dalje dostupan

 Foto: McLaren

JEDAN od najboljih sportskih automobila današnjice netom je umirovljen, no svim zaljubljenicima McLaren je ponudio ekskluzivnu liniju automobilskih minijatura.
 
U ponudi je nekoliko modela, i to od najmanjih u mjerilu 1:64 duljine svega 75 mm, pa sve do detaljno razrađenih replika mjerila 1:8, odnosno duljine 595 mm.
 
Najmanji model je ujedno i najjeftiniji. Stoji tek 10 GBP, a za McLaren ga izrađuje Mattel-HotWheels. Odličan izbor za najmlađe sklone igri, ali i hobiju skupljanja automobilskih minijatura. Reći ćemo samo da se nude u dvije boje, Volcano narančastoj i Supernova srebrnoj. 
 
 
U McLarenov svojevrsni oproštaj sa modelom P1 uključio se i Lego, kao i Maisto koji nudi daljinski upravljan model u mjerilu 1:14.
 
Puno zanimljivija je ručno izrađena replika u mjerilu 1:8 čija se cijena kreće oko 8.000 GBP. Izrađuje ju Amalgam Fine Model cars koji se hvale s preciznosti izrade od 0,1 mm. Usprkos povećim gabaritima zasigurno bi svaki zaljubljenik u automobile našao mjesto za jedno ovakvo, nazovimo ga, umjetničko djelo. Čak i po cijenu da iz kuće morate izbaciti komad namještaja. 
 
 
Više informacija o ovim modelima možete naći ovdje.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.