Lude Toyote na SEMA-i: Land Cruser juri preko 300 km/h, a GT-86 dobio Ferrarijev motor

 Foto: Toyota

OVOGODIŠNJA SEMA Show se održava u Las Vegasu, a u poplavi ekstremnih noviteta posebno je aktivna Toyota. 
 
U nas malo poznati sajam specijalne opreme privlači na tisuće zaljubljenika u tuning, a redovito su najzanimljiviji ekstremni projekti. U ogromnom prostoru kongresnog centra izlažu vjerojatno sve auto marke koje su prisutne na američkom tržištu, a njima se pridružuju i nebrojeni proizvođači opreme. 
 
Toyota je tako za ovogodišnji show pripremila čak 30 vozila, a među njima je definitivno zanimljiva prerada Land Cruisera. Nezgrapni terenac je nakon prerade postao čistokrvni trkač, gotovo na tragu danas pomalo zaboravljenog Renaulta Espace F1. 
 
 
Stvoren isključivo zbog brzine ovaj će terenac daleko iza sebe ostaviti najopasnije trkače na visokoj nozi, bilo da govorimo o primjercima iz AMG ili M garaže, ili pak najbržem SUV-u, Bentleyevoj Bentaygi.
 
Dakako, radi se o krajnje ekstremnom uratku koji je doslovno neupotrebljiv u svakodnevnoj vožnji. U Toyoti kažu da je apsolutno svaki detalj na automobilu modificiran, što i ne čudi sa obzirom na ogromnu snagu motora. Da, standardni 5.7 V8 dobio je dvije Garettove "turbinice", a snaga mu je skočila na nevjerojatnih 2.000 KS. Stoga ne čudi ako kažemo kako ovaj terenac bez problema pojuri preko 350 km/h. 
 
 
U neku ruku još ekstremniji bolid temeljen je na Toyoti GT86. San svakog driftera dobio je Ferrarijev motor, a preradu potpisuje Huddy Motorsports. Automobil je tako dobio motor iz Ferrarija 458 Italia, a time i novo ime – Toyota GT4586. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.