Legendarna Lotus Omega postoji u Zagrebu!

NEDUGO nakon što smo pisali o besprijekornom primjerku koji se prodaje za nevjerojatnih 120.000 GBP, jedan primjerak pronađen je u Zagrebu. 

>> Najbrutalnija limuzina 1990-ih je imala Opelov potpis, a sada je u prodaji

Kako javlja Carspottingcroatia.com, dobili su informaciju da jedan primjerak Lotus Omege propada u jednom zagrebačkom dvorištu.

Jedan od najfascinantnijih automobila 1990-ih je svojim lansiranjem iznenadio automobilski svijet. Jedan Opel, i to Omega, postao je najbrža serijska limuzina na svijetu, s maksimalnom brzinom od 285 km/h. 

Kao što samo ime govori, Omega je nastala u suradnji s britanskim Lotusom, a pokreće ju modificirani šest-cilindarski benzinac, kojem je zapremina podignuta na 3.6 litara.  Dodana su i dva Garrettova T25 turbopunjača, pa je krajnji maksimum bio 382 KS pri 5200 o/min, uz 568 Nm okretnog momenta. Automobil je dobio i ZF-ov šest-stupanjski mjenjač Chevrolet Corvette ZR1, a diferencijal ograničenog proklizavanja je stigao iz Holdena Commodore V8. Lotus je doradio ionako solidan ovjes, ugradio 17-inčne Ronal naplatke i sredio kočnice. 

Proizvedeno je ukupno 950 primjeraka, i to isključivo u Imperial Green nijansi.

Ako netko ima informaciju o lokaciji automobila, svakako neka nam se javi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.