Land Rover planira veći Evoque

U LAND ROVERU se navodno vodi rasprava o proizvodnji još jednog modela koji bi popunio prostor između modela Range Rover Evoque i Range Rovera Sport. Odluka bi navodno trebala biti donijeta uskoro.

Razlog za ovakav potez se krije u nesmanjenoj potražnji za SUV/crossover vozilima. Također, već se otprije zna kako bi i "bratski" Jaguar htio ući u SUV segment, pa bi s financijske strane zajednički razvoj i proizvodnja ovakvog modela imala puno smisla.

Navodno će se raditi o modelu koji će styling Evoquea, kao i razinu opremljenosti i luksuza podići stepenicu više, no ipak ne previsoko da ne našteti prodaji Range Rover Sporta.

Istovremeno bi trebale narasti i dimenzije. Očekuje se kako bi platforma Evoquea mogla biti produžena za do 300 mm, što bi se odrazilo na ponudu prostora u putničkoj kabini i prtljažniku te na duljinu stražnjeg prevjesa.

Slično Evoqueu i ovaj bi model imao opcijski pogon samo na prednje kotače, a motorizaciju bi mu činili 2,2-litreni dizelski i 2,0-litreni benzinski turbo motori.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.