Krenula prodaja über-Mercedesa, cijena je stravična

Foto: Mercedes

MERCEDES je i cijenom ušao na teritorij automobilske egzotike. 

Predstavljen prošle godine na Munich Motor Showu, ovaj je auto izazvao nemali interes. Kako i ne bi kad je Mercedes u njega ubacio najviše što trenutno može. Specijalac doslovno puca od snage, a takva je i cijena. 

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance se predstavlja u prigodnoj Green Hell Magno zelenoj nijansi koja odlično ocrtava ćud ovog automobila. Ima hibridni pogon koji čini proslavljeni 4.0 twin-turbo V8 u kombinaciji elektromotora na stražnjoj osovini s dvostupanjskim mjenjačem i diferencijalom s djelomičnim proklizavanjem. 

U suglasju dva izvora daju maksimum od 831 KS i 1400 Nm, a to znači da će ova limuzina 100 km/h uhvatiti za nevjerojatnih 2.9 sekundi. Maksimalac je postavljen na 316 km/h. A pazite sad ovo: prosječna potrošnja je deklarirana na 8.6 l/100 km. I to nije sve jer mala baterija od 6.1 kWh daje električni doseg od 12 km, taman da se dovezete pred neki klub i potom krenete tlačiti sve oko sebe turiranjem i paljenjem guma. 

Šalu na stranu, malo tko će od mladih vozača uspjeti sjesti za upravljač. Razlog je sasvim jasan, a to je početna cijena od 218.674 eura za specijalnu seriju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.