Kakva zvijer: BMW-ov roadster sa motorom beskrupuloznog Vipera

 Foto: ebay

KAD se ljube istok i zapad rezultat redovito rezultira nekom krajnošću. Na sreću u ovom slučaju okolnosti su dovele do prave stvari nad kojom neće žaliti niti najveći ljubitelji njemačke strojogradnje. 
 
BMW Z4 se svojedobno nudio i sa tvrdim krovom, a kupci su na raspolaganju imali i M izvedbu sa gotovo 350 KS. No u nepunih deset godina apetiti su narasli, pa se rješenje pronašlo preko bare. 
 
 
Pritom je manje bitno što se napravio nekoliko koraka unazad po pitanju tehnologije, kad je epilog drastično povećanje snage. Naravno, u pitanju je brutalni Viperov motor kamionskih korijena i proporcija. Prema dostupnim informacijama 8.3 V10 iz druge generacije Vipera sada razvija 550 KS, a po potrebi prodavač daje mogućnost ugradnje kompresora i podizanja snage na 700 KS. 
 
 
Zanimljiv je i podatak kako usprkos ugradnji 300 kg teške mrcine automobil ima manju masu. Uklonjeno je sve što nije u fokusu vozačkog užitka, a BMW je dobio i zaštitni kavez. No ipak, masa je tek 1.400 kg. Kočnice nose potpis Audija (R8), a modifikacije su odrađene i na ovjesu. 
 
I sada ono najbolje. Automobil se nalazi u prodaji, a početa cijena je 49.500 EUR. 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.