Jeep predstavio dva plug-in hibrida na hrvatskom tržištu

Foto: Jeep, Autocommerce

PONUDA plug-in hibrida je na hrvatskom tržištu obogaćena s još dva modela, oba iz najzanimljivije domene SUV-ova.

Radi se o plug-in hibridnim izvedbama modela Renegade i Compass koji su već dostupni u salonima po poznatim cijenama. 

Modeli nose oznaku "4xe", a njihov pogon čini 1,3-litreni turbo benzinski motor (130 ili 180 KS, 270 Nm) s električnim motorom (60 KS, 250 Nm) i baterijom od 11,4 kWh. Odmah recimo kako bateriju možete puniti u vožnji, ali i upotrebom vanjske strujne utičnice (easyWallbox, Connected Wallbox, punionice). Konačno, maksimalna snaga pogona je 190 KS (Limited), odnosno 240 KS (Trailhawk i S).

Ubrzanje do 100 km/h postiže se za oko 7,5 sekundi, dok je maksimum 130 km/h na struju i 200 km/h i hibridnom načinu rada. Oba modela nude i tri načina rada, Electric, Hybrid i E-Save. Red je spomenuti i kako je doseg isključivo na struju oko 50 km.

Dodatne funkcije kojima Jeep raspolaže su Sport, E-Coaching te Smart Charging koji omogućuje upravljanje punjenjem s Uconnect radija ili s pametnog telefona vozača.
Oprema je bogata, pa tako u nju ulazi 7” TFT info zaslon (razina napunjenosti baterije, doseg i 8,4” zaslon u boji sustava Uconnect, prilagođen funkcijama potrebnim za bolje korištenje plug-in hibridne tehnologije.

Na hrvatskom tržištu se nude tri razine opreme (Limited, S i Trailhawk), sve s pogonom na sva četiri kotača te novim automatskim mjenjačem sa šest brzina. Poznate su i cijene, a kreću od 297.516 kuna za Renegade (190 KS, Limited) te 330.428 kuna za jednako Compass.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.