Jedan je od najstarijih modela na tržištu, a rasprodan je dvije godine unaprijed

Foto: Toyota

I DOK su se liste čekanja za nove automobile pomakle na šest i više mjeseci, na ovaj ćete klasik čekati dvije i pol godine. 

Toyotin Land Cruiser je izuzetno tražena roba na koju se čeka godinama, čak i kad je u pitanju ova starija generacija koje je i danas jedno od najpopularnijih, ali i najpouzdanijih radnih vozila. Upravo tako, Land Cruiser Series 70 je na tržištu prisutan od 1984. godine. Mnogi od nas se tada nisu još ni rodili, a mnogi to vrijeme pamte po Vučku, ili pak po legendarnim stolnim računalima. 

I dok je vrijeme pregazilo ZX Spectrum i niz tehnoloških proizvoda, ova je Toyota doslovno nadživjela cjelokupnu konkurenciju. I pritom ne preživljava već je vrlo tražena roba. Toyota je toliko tražena da će kupci na isporuku čekati preko dvije godine, taman kad model napuni 40. rođendan.

>> Zaboravite na šminkerske terence, ovo je prava stvar: Toyota Land Cruiser 70

Jedina nada je da Toyota ubrza proizvodnju, što će se s obzirom na trenutnu situaciju teško dogoditi. Recimo i kako ovu neuništivu Toyotu pokreće 4.5 V8 dizelaš, a u Australiji starta cijenom od oko 100.000 dolara ili 67.000 eura. Nije malo, ali je osjetno manje od novog Land Cruisera koji donosi puno moderniju tehnologiju i barem upola višu cijenu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.