Jaguar XE: Mačka za utrku s Porscheom

JAGUAR je u posljednje vrijeme okrenuo ploču i nakon dva izvrsno primljena limuzinska modela, prvo XF, a zatim i nedavno predstavljeni novi XJ, dovodi i novi XE.

Riječ je o budućem coupeu, koji će biti dostupan i u cabrio izvedbi, a koji bi na tržište trebao stići 2013. Ovaj bi model, prema navodima izvora, trebao konkurirati Porscheovim modelima Cayman/Boxster. Ukoliko bi se XE pokazao profitabilnim modelom godišnja bi se proizvodnja trebala kretati oko pozamašnih 100.000 primjeraka. XE bi se trebao smjestiti ispod modela XK, a o cijeni je još prerano govoriti.

Što se tehničkih karakteristika tiče automobil bi se temeljio na lakoj konstrukciji napravljenoj prvenstvenoj od aluminija, dok će sprijeda smješteni motor pokretati stražnje kotače. Vjeruje se kako će se raditi o V6 motoru, koji bi u atmosferskoj verziji trebao razvijati oko 275 KS, a uz pomoć kompresora čak 350 KS.

Prvo bi na tržište trebala stići cabrio izvedba i to najranije 2013, a potom bi ga, dvije godine kasnije slijedili coupe te R verzija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.