Jaguar osvježio XF: Stigli novi motori i interijer

Foto: Jaguar

U JAGUARU su ocijenili kako je vrijeme za osvježavanje XF-a, modela koji nosi limuzinsku ponudu slavne tvrtke.

Obnovljenu izvedbu ćete lako prepoznati. Nije da se dizajn drastično promijenio, ali novu masku između svjetlosnih sklopova s dvostrukim LED dnevnim potpisom, poznatim kao "double j", teško je zanemariti. Navodno su novi i odbojnici, dok su stražnja svjetla također blago osvježena. 

Ispod poklopca relativno velike promjene. Čak i u Americi se odbacilo V6 iz ponude, a stigla su dva četiricilindraša. Prvi daje 250 KS i 365 Nm, a drugi 300 KS i 400 Nm. Oba su usuglašena s osam-stupanjskom automatikom, dok je AWD pogon opcija kod slabijeg, a standard kod snažnijeg motora. Slabiji postiže 100 km/h za 6,9 sekundi i troši 8 l/100 km, dok snažniji čini isto za 6,1 sekundu. 

Europa dobiva i 2.0 dizelaša s 48 V hibridnim sustavom, a raspolaže s ukupno 204 KS i 430 Nm. U pogledu mjenjača i pogona stvari su iste kao kod benzinaca, a 100 km/h uhvati za 7,6 sekundi i troši ispod pet litara.

Najveća novost u kabini je isključivo za XF rezerviran 11,4-inčni HD zakrivljeni zaslon, koji je 48% veći i tri puta čitljiviji od prethodnog. Logika infotainmenta je drastično poboljšana, a upravljanje pojednostavljeno, a upravlja se putem Pivi Pro operativnog sustava. Ispred vozača je pak 12,3-inčni digitalni kokpit s nekoliko opcija prilagodbe afinitetu vozača.

Cijene će biti naknadno objavljene, a mi ćemo samo reći kako i karavanska izvedba ostaje u ponudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.