Tesla prešućuje brojne incidente u svojim tvornicama

Foto: Tesla

TESLA NIJE PREŠUTIO samo napad podivljalog robota na jednog inženjera koji se dogodio prije dvije godine u tvornici u Austinu. Prema pisanju portala The Information, a što prenosi New York Post, nekoliko sadašnjih i bivših radnika Tesle zaposlenih u tvornici reklo je kako je tvrtka redovito rezala troškove u izgradnji, održavanju i radu na način koji ih je kasnije dovodio u opasnost. Naglasili su kako su zahtjevi uprave za brzom proizvodnjom doveli do sigurnosnih propusta.

Svjedoci su izvijestili da su više puta teški strojevi, uključujući dizalicu, čeličnu gredu i cijevi za klimatizaciju, pali blizu radnika na proizvodnim linijama automobila u tvornici gdje se jedna ozljeda dogodi na svakog 21 radnika, dok je industrijski prosjek 30.

Trovanje amonijakom

Podaci koje je analizirao portal Information otkrili su da su se radnici u tvornici razboljeli nakon što su bili izloženi toksinima poput amonijaka.

U ljeto prošle godine gležanj jednog zaposlenika bio je zahvaćen ispod kolica u pokretu, zbog čega je morao izostati s posla više od četiri mjeseca. Nekoliko dana kasnije metalnim predmetom u glavu udaren je još jedan radnik, zbog čega je izostao s posla 85 dana, navodi se u izvještaju.

Zaposlenici su bježali u strahu

Zaposlenici u tvornici rekli su da su svjedočili sudaru viličara s radnicima na montažnom podu na ili oko Nove godine 2023. Voda je slučajno došla u rastaljeni aluminij, što je rezultiralo eksplozijom za koju su svjedoci tvrdili da je zvučala poput "zvučnog praska". Eksplozija je poslala vatrenu kuglu, a zatim dim u zrak i natjerala zaposlenike da pobjegnu u strahu, navodi se u izvješću.

Međutim, nije poznato koliko je ljudi ozlijeđeno jer te informacije nema u dokumentima dostavljenim inspektorima sigurnosti u Teksasu

Tvrtka izvršnog direktora Tesle Elona Muska započela je izgradnju tvornice u ljeto 2020., nakon što je mogul bio ogorčen zbog kalifornijskih regulatora koji su ograničili poslovanje zbog širenja koronavirusa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.