I u Njemačkoj vole Talijane: Pogledajte što su napravili od kultne Delte

Foto: Manhart

RENOMIRANI njemački tuner uredio je slavni talijanski model relijaških gena.

Naravno, u pitanju je Lancia Delta Integrale, model s kojim se Manhart nije prije bavio. Ovdje se prvi mačići ne bacaju u vodu, jer tuner iz Wuppertala je napravio odličan posao. Dovoljno je reći kako nije pretjerano zadirao u kultni dizajn automobila, već su preinake fokusirane na mehaniku. 

Tako je izlazna snaga motora povećana, a poradilo se i na ovjesu i kočnicama. 2.0 benzinac je dobio klipove, klipnjače H-osovina, nove bregaste osovine, novu turbinu i Bosch pumpu za gorivo, a epilog je čak 375 KS i 550 Nm, gotovo dvostruko više od startnih vrijednosti. Pogon je na sve kotače, a mjenjač ručni s pet stupnjeva prijenosa. 

Vizualno se pak automobil može pohvaliti novom mat zelenom nijansom karoserije s crvenim i sivim detaljima. Originalni amblemi talijanske marke su zadržani, a možda najveća novost su 17-inčni naplatci OZ Racinga. Pogled na siluetu otkriva zatamnjena stakla i što je važnije, podesivi stražnji spojler. Straga bi tek neke mogla zasmetati zatamnjena plastika svjetala.

U kabini pak posao odrađen bez zamjerki – interijer presvučen alkantarom i kožom u kombinaciji klasičnih mjernih instrumenata i Sony kasetofona nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

I na kraju informacija koja će mnoge ostaviti u nevjerici. Cijena za ovu Deltu Integrale 16V Manhart 400 Limited je čak 129.900 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.