Hyundai Casper je jednostavno neodoljiv: Svestrani crossover za 10.000 eura

Foto: Hyundai

U EUROPI se Hyundai s ponudom spustio do modela Bayon, koji cijenom i karakteristikama ide nešto niže od Kone. U Koreji je početak ponude manji, ali i zanimljiviji.

Zove se Casper, a u pitanju je maleni crossover simpatičnog nastupa. Dugačak je tek 3595 mm, širok 1595 mm i visok 1575 mm, a razmak između osovina mjeri tek 2.4 metra. Međutim, neka vas ove minimalističke mjere ne obeshrabre jer Casper nudi puno u kabini. 

Ono što djeluje posebno zanimljivo je mogućnost preklapanja naslona sjedala, uključujući prednja. Stražnja sjedala se pomiču uzdužno 160 mm, a naslon im se može nagnuti za čak 39 stupnjeva. To znači da ovaj auto guta predmete duljine preko dva metra, a prtljažnik uzima do 301 l tereta. Još jedna posebnost je da nema klasičnog grebena između prednjih sjedala, već se radi o proširenju vozačkog sjedala s integriranim pretincem te poviše postavljenim odmorištem za ruke. 

U pogledu opreme nema štednje. Sve je uključeno, posebno kad govorimo o sigurnosti. Ispod poklopca je maleni 1.0 atmosferski trocilindraš sa 75 KS i 95 Nm, a nudi se i 100 KS snažan turbak. Početna cijena je tek 10.000 eura uz prve isporuke na domaćem tržištu do kraja mjeseca. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.