Honda Jazz je jedini gradski auto s ovom opremom

Foto: Honda

NAJMANJU Hondu mnogi smatraju najboljim malim automobilom, a sada imaju dodatni razlog da tako misle. 

Nova Honda Jazz je pred vratima, a kada stigne na europske ceste bit će prvi model iz segmenta s dodatnim zračnim jastukom. Naime, pored danas uobičajenih zračnih jastuka Jazz ima i središnji zračni jastuk smješten u naslonu sjedala vozača. Svojom aktivacijom stvara barijeru između vozača i suvozača, što u slučaju bočnog sudara drastično smanjuje mogućnosti ozljeda uslijed kontakta, bilo vozača ili suvozača. 

Da stvar bude bolja radi se o standardnoj opremi, a zbog načina aktivacije automobil se oprema i posebni prednjim pojasevima. U Hondi kažu kako ovaj dodatak smanjuje ozljedu glave osobe sprijeda za 85%, odnosno čak do 98% kod osobe na suprotnoj strani smjera bočnog udarca. Zanimljivo je da su u Hondi uspjeli ugraditi bočne zračne jastuke i straga, i to u sama sjedala, a da pritom zadrže njihovu funkciju preklapanja poznatu kao tzv. "magična sjedala". 

Iskoristimo priliku i za kraj spomenimo kako će Jazz dolaziti s 1.5 hibridom sa 109 KS i čak 253 Nm, a ponuda će uključivati i podignutu Crosstar izvedbu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.