Harley-Davidson u zaokretu: Predstavljena podmarka električnih motocikala

Foto: Harley-Davidson

TRI godine nakon predstavljanja prvog električnog motocikla s Harleyevom značkom strasti se nisu smirile, a sada slijedi novi šok.

Harley Davidson je još 2019. godine na najvećem svjetskom sajmu tehnologije CES u Las Vegasu predstavio svoje prvo električno vozilo. Naravno, radilo se o motociklu imena LiveWire koji je razvijen u suradnji s Panasonicom ponuđen na tržištu po cijeni od nemalih 29.799 dolara, što je gotovo poput Tesle Model 3. Inače nudi doseg od 235 km u gradu i 152 km na otvorenoj cesti.

U Harleyu su sada napravili novi iskorak i predstavili podmarku električnih motocikala. Zove se isto kao i prvi model – Live Wire. Bolji poznavatelji odmah će se sjetiti da je Hyundai napravio istu stvar kad je od Genesisa napravio novu marku, što se pokazalo odličnim potezom. 

>> Prvi električni Harley konačno razotkriven, poznata i cijena

A LiveWire je korak prema "vođenju i definiranju tržišta“ električnih vozila, izjavio je izvršni direktor Harley-Davidsona Jochen Zeitz. Nova premijera je najavljena za 8. srpnja na Međunarodnom moto salonu, a dan kasnije počinje i prodaja. 

Cilj je jasan, a to je spustiti dobnu granicu svojih poklonika na mlađe generacije koje traže modernije proizvode i svojevrsni odmak od tradicije. Nova podmarka je onda logično rješenje, jedino koje neće uvrijediti one najodanije poklonike. 

Harley je očito na dobrom putu. U prvom tromjesečju gotovo je učetverostručena dobit, na 259 milijuna dolara. Prihodi su im porasli 10 posto, na 1.4 milijarde dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.