Frankfurt je ukinut, izabran je novi domaćin autosalona u Njemačkoj

Foto: Audi

FRANKFURT prepušta drugom gradu organizaciju međunarodnog salona automobila, prvi put od 1951. godine.

München je dobio svoju šansu biti domaćin njemačkog sajma, pobijedivši Berlin i Hamburg u finalnoj utrci.

Odluka je donesena nakon odluke Njemačkog udruženja autoindustrije (VDA) da početkom ove godine ukine Salon automobila u Frankfurtu, zbog smanjenja broja posjetitelja i javnog interesa, piše Car Advice.

VDA tvrdi da će München kao mjesto održavanja pomoći ponovnom pokretanju međunarodne izložbe automobila, spomenuvši minhenske "inteligentne prometne koncepte" i "inovativno umrežavanje načina prijevoza" koji su "održivi i usmjereni na potrebe ljudi" kao glavne faktore koji su utjecali na donošenje ove odluke.

Sjedište BMW-a se također nalazi u Münchenu, a Audija u obližnjem Ingolstadtu, no ovi brendovi se ne spominju u izjavi VDA.

Prelazak u München značit će fundamentalnu promjenu u organizaciji sajma automobila, na kojem posljednjih godina konstantno pada broj sudionika - proizvođača automobila.

>> Prva žrtva: Ukida se salon automobila u Frankfurtu

VDA navodi da nudi lokaciju za događaj u neposrednoj blizini centra Münchena, kao i da grad "može biti povezan s modernim izložbenim centrom putem transfer rute, koja uključuje i prioritetne staze za ekološki prihvatljiva vozila".

"Osim događaja u dvoranama, VDA će izložbu prenijeti i na ulice, u grad i, samim time, direktno ljudima", priopćeno je iz VDA.

Sajam automobila u Münchenu počet će 2021. godine, rotirajući se s Pariškim sajmom na dvogodišnjoj razini, kao što je to bilo i s Frankfurtskim sajmom. Točan datum održavanja nije još objavljen.

Najava iz VDA-a stiže samo dan nakon što je otkazano održavanje sajma u Ženevi, zbog straha od širenja koronavirusa.

Otkazivanje automobilskog sajma u Ženevi dovelo je do toga da se mnogi proizvođači automobila okreću online predstavljanju, koje postaje rastući trend, dok interes za sudjelovanjem na automobilskim sajmovima opada.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.