FOTO Volkswagen predstavlja Taigo, prvi coupe-SUV u ponudi

Foto: Volkswagen

PRINOVA u obitelji kompaktnih crossovera donosi atraktivniji dizajn i poznate tehnologije.

Kao što je najavio proljetos, Volkswagen je odlučio dodatno obogatiti ponudu crossovera, pa uz T-Cross i T-Roc stiže i Taigo. Radi se o modelu koji se već neko vrijeme prodaje u Brazilu pod imenom Nivus. Sad je prilagođen europskom ukusu, a tu će se i proizvoditi, i to u španjolskim pogonima. 

Novi SUV donosi siluetu povišenog coupea te se na MQB A0 platformi rasteže na punih 4.26 metara, djelujući kao lagano produljena izvedba T-Crossa s položenijom linijom krova na stražnjem kraju. 16 cm plusa u duljini i dva centimetra između osovina donosi presudan plus u pogledu ponude prostora. Štoviše, Taigo je dulji i od T-Roca, pa ga mnogi vide kao rivala nedavno predstavljenom Meganeu Conquest. Dodatni plus tu je prtljažnik kapaciteta 438 litara.

Model je serijski bogato opremljen pa ponuda uključuje LED svjetla sprijeda i straga, digitalni kokpit te novu generaciju infotainmenta. Raspolaže i IQ.DRIVE Travel Assist funkcijom kao opcijom koji u kombinaciji sustava asistencije omogućava poluautonomnu vožnju (razina 2).

Ponuda će uključivati četiri razine opreme. Uz baznu tu su Life, Style i R-Line. Kupci će moći birati isključivo između turbo-benzinaca, 1.0 i 1.5 TSI u rasponu snage od 95 do 150 KS. Prednji pogon je jedina opcija, a moći će se birati i DSG mjenjač.

Cijena i tehnički podaci bit će objavljeni naknadno, dok je termin početka prodaje na našem tržištu zakazan za kraj godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.