FOTO , VIDEO Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet: Kako je Mercedes ukrao show

NAKON noći dolazi dan, a nakon coupea dolazi kabriolet. Pritom u slučaju Mercedesa i njegove specijalne marke raskoši nema kraja. 
 
Svoj dolazak u Monterey u Kaliforniji na svojevrsni tjedan auto modela najavili su brojni igrači, a među njima se posebno poželio iskazati BMW. Ne serijom, već roadsterom Z4 kojeg stvara u suradnji s japanskim partnerom, a koji će u konceptnom izdanju otvoriti BMW-ove dane tijekom kojih nam stiže jedan i jedini M5. Ali ne, Mercedes je odlučio iznenaditi novim adutom. Mercedes-Maybach 6 predstavlja se u toples izdanju, a pritom uz poplavu emocija jasno daje do znanja kako Stuttgart nije pokopao svoj Maybach i učinio ga tek ekskluzivnom izvedbom postojećih modela. Maybach je puno više, a "šestica" nije bila slučajnost. 
 
 
Nakon coupea nam je stigao još emotivniji kabriolet i vjerojatno najveći dvosjed kojeg je svijet vidio u ovom mileniju. Luksuzom će nadmašiti sve dosad viđeno, a moderne će tehnologije vješto prikriti i staviti ih u funkciju opsluživanja svojeg kapetana. Da, ovaj Maybach je poput luksuznog plovila, ekskluzivan u svakom detalju i svakoj liniji koja ga čini. 
 
Prava je šteta što su danas stigli neki novi trendovi, pa tako ispod poklopca nema V12 orkestra, već je upogonjena struja. Konkretno, radi se o 750 KS koji će vlasniku osiguravati nečujnih 500 km prema NEDC prije no što će se morati prikopčati na izvor električne energije. Pritom Mercedes nudi uvjerljive performanse, sprint do 100 km/h u manje od 4 sekunde, te maksimalac limitiran na 250 km/h. 
 
Ovaj šest-metarski ljepotan vraća nas u vrijeme između dva svjetska rata, odajući počast automobilima nastalim na počelima Art Deco stila. Impresivan je u svakom detalju, od same kombinacije boja pa sve do 24-inčnih naplataka i stražnjeg kraja s oblikom brodske krme. Još impresivniji je interijer, a pritom ne mislimo samo na korištene materijale i prostornost, već i na jedinstven stil koji vješto kombinira klasična rješenja obogaćujući ih digitalnim tehnologijama. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.