FOTO , VIDEO Bio je BMW snova, a i danas ima status božanstva. U prodaji je

BMW serije 8 sjedi na vrhu ponude bavarskog proizvođača, ali je nekada imao još posebniji status. 

Mnogi poklonici BMW-a složit će se kako je nova serija 8 strašan auto, ali ipak miljama daleko od jednog i jedinog, serije 8 E31. Otprilike isto mišljenje vlada i kod poklonika M izvedbi različitih modela, a posebno kod serije 3. 

Vratimo se mi prvoj osmici, modelu kojem nije odoljela ni Alpina. Vrh ponude je činio 850 CSI, kojih je samo 225 od 1510 proizvedenih primjeraka stiglo u Ameriku. Jedan primjerak u besprijekornom stanju, s 50.000 km, se našao u ponudi Bring-A-Trailera, a cijena je paprena, čak 147.000 USD.

Iznos je to za koji se dobiva pravi rasni GT iz zlatnog doba BMW-a, posebno kad je dizan u pitanju. Savršeno čist dizajn, elegantna silueta i tek četverostruki ispuh kao signal moći koja se krije ispod poklopca. A njen izvor je 5.6 V12 s 381 KS i 550 Nm. S70B56 je bio i ostao posebnost serije 8 jer drugdje nije doživio ugradnju, pa je ostao upamćen kao motor s najmanjom proizvodnjom u povijesti BMW-a. I pazite sad ovo, mjenjač je ručni sa šest stupnjeva prijenosa i potpisom Getraga. 

 

Svjedok vremena i zadnjeg desetljeća je interijer. Bogata oprema uključuje vrhunsku opremu, ali ipak oči se ovlaže pri pogledu na mjerne instrumente. Analogni pokazivači crvene se na 7000 o/min, a brzinomjer ide do 190 mph ili 300 km/h. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.