FOTO Prerađen kultni Mercedes izgleda nestvarno. Napravit će svega 15 primjeraka

Foto: Saoutchik

Izrada karoserija ponovno postaje popularna, a francuska tvrtka Saoutchik, koja je bankrotirala 1955. godine, ponovno se pojavila na sceni i predstavila modernu interpretaciju ikonskog modela Mercedes-Benz 300 SL.

Njihov novi model naziva se 300 GTC Roadster, a proizvodnja će biti ograničena na samo 15 primjeraka.

Zasad je poznato svega nekoliko detalja o automobilu, no vjeruje se da je baziran na Mercedes-Benz SL modelu, s potpuno unikatnim eksterijerom i preuređenom unutrašnjosti. Iako je pitanje hoće li ova reinterpretacija dostojno odražavati originalni 300 SL, nema sumnje da će privući pažnju čim prvi primjerci izađu na cestu.

Na prednjem dijelu automobila vidljiva su okrugla svjetla i rešetka koja je prema modernim standardima prilično skromna.

Komplicirani Saoutchikov logo nalazi se na velikoj znački u sredini rešetke. Automobil ima dva velika otvora za zrak s crnom mrežicom. Slično kao na automobilu koji ga je inspirirao, prednji blatobrani su posebno izraženi.

Na bočnim stranama automobila vidljivi su mnogi klasični Mercedesovi elementi. Primjerice, tu su veliki otvori za zrak iza prednjih kotača završeni u kromu, kao i masivni 22-inčni kromirani kotači.

Karoserija je također preuredila stražnji dio automobila s novim blatobranima, unikatnim poklopcem prtljažnika, prepoznatljivim srebrnim difuzorom i suptilnim LED stražnjim svjetlima.

Jedina slika interijera automobila prikazuje mješavinu dijelova iz nedavnih Mercedes-Benz modela iako je jasno da je kabina drugačija od trenutnog SL-a, što sugerira da bi 300 GTC Roadster mogao biti baziran na starijem modelu.

Još nije poznato što će pokretati automobil, no teško je očekivati da bi potencijalni kupci bili razočarani ako ispod haube ne pronađu AMG-ov snažni 4.0-litreni V8 motor s dva turbopunjača.

S obzirom na to da je objavljeno samo nekoliko detaljnih rendera automobila, vjerojatno će proći neko vrijeme prije nego što Saoutchikovo djelo vidimo uživo. Cijena još uvijek ostaje nepoznata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.