FOTO Limuzina američkog predsjednika stala na benzinskoj

Screenshot: YouTube

NIJE poznato radi li se o sigurnosnom propustu, tehničkom kvaru ili nečem trećem, ali se svakako radi o prizoru koji se rijetko viđa. 

Zvijer ili The Beast ima još niz nadimaka, poput Cadillac One i First Car, a predstavlja se kao najsigurnija predsjednička limuzina. Svoj dragocjeni teret, a to je najčešće sam američki predsjednik, čuva od napada klasičnim vatrenim oružjem, a ne može joj ništa ni biološko-kemijski napad, pa čak ni napad nekim moćnijim oružjem. Kažu da je to nezaustavljiva limuzina, ako je uopće možemo zvati limuzinom. 

>> Sve limuzine američkih predsjednika: Pogledajte što su imale i koliko su koštale

Poput prethodnika, tako i ovo izdanje nosi doslovno kamionsku osnovu, a masa se mjeri u tonama. S oklopom debljine do 20 cm navodno teži oko 8.5 tona. Automobil je opremljen i sustavom za vožnju noću s termovizijskom kamerom, pa može voziti punom brzinom od 100 km/h i s ugašenim svjetlima. Procjenjuje se da je predsjednička limuzina plaćena 1.5 milijuna USD. 

 

Sve rečeno ima i jednu manu, a to je da je pogon itekako žedan. Stoga doseg nije spektakularan, ali će uvijek biti dovoljan za prijevoz od zračne luke do odredišta. Pojam da motor puno pije ovdje uzmite s rezervom jer, primjerice, Ansa napominje kako može trošiti i do 2 litre po km.  

U svakom slučaju, dolazak u Glasgow na klimatsku konferenciju u ovakvom vozilu rezultirao je i ovim nesvakidašnjim događajem, a to je odlazak na benzinsku crpku na kojoj su se u isto vrijeme našle dvije Zvijeri i još nekoliko vozila iz osiguranja.

Dolasku Zvijeri na benzinsku BP-a svjedočio je Gareth Mackie, koji je potom izjavio: 

"Vidio sam muškarca u zelenoj uniformi pod punom opremom. Policijski motocikli su čuvali izlaz s benzinske i izgledalo je kao da nitko ne može prići dok se oni pune gorivom. Obje Zvijeri imaju istu registarsku oznaku '800 002'. Nisam vidio Joea, možda je bio u obližnjem restoranu Beijing Banquet dok su se punili jer im je s obzirom na potrošnju trebalo dosta dugo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.