FOTO Poslastica dana: Specijalna Zonda dragulj je za pamćenje

 Foto: Pagani

IAKO će ovih dana glavnu riječ voditi BMW i njegov novi M5, u svijetu hiperautomobila sve su glave opet okrenute u smjeru Paganija. 
 
Veliki mag Horatio opet je stvorio savršenstvo, i to na osnovi koja već gotovo dva desetljeća opčinjava automobilske zaljubljenike. Naravno, u pitanju je Zonda, model koji je formalno umirovljen još 2013. godine. No novac čini čuda, a i danas postoje oni koji žele novu Zondu i pritom ne pitaju za cijenu. Stoga u Paganiju svake godine sklope poneku Zondu, a ove godine su se odlučili napraviti radikalni primjerak i dovesti ga u Pebble Beach. 
 
Ime mu je HP Barchetta, a radi se o izvedbi koja se toliko svidjela šefu da je odlučio proizvesti tri primjerka, a jednog će zadržati za sebe. Ono po čemu se ističe je radikalno niski vjetrobran, ali i djelomično zatvoreni stražnji blatobrani kao na ZoZo izvedbi, dovoljno da Zonda izazove veliki interes. Pogotovo jer bi ovo doista trebala biti zadnja Zonda. 
 
Zonda obiluje karbonom, a kao i ostatak serije 760 nosi u sebi AMG-ov V12 motor. Snaga je nepoznata, no sasvim je sigurno kako performanse u potpunosti opravdavaju status zvijezde koji kod Paganija traje od 1999. godine, što je u ovom svijetu bolida ravno vječnosti.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.