FOTO Portofino je najnoviji Ferrarijev šminker s pokrićem

POTPUNO neočekivano Ferrari je najavio skorašnji novitet na mjestu ulaznog modela. 
 
A u slučaju Ferrarija, to nije mala stvar. Pogotovo ako govorimo o performansama. Dobro udomaćen 3.9 V8 twin-turbo vodi glavnu riječ, a razvija 600 KS i 760 Nm okretnog momenta dostupnog već od 3.000 o/min. Dodatnih 29 kW i 5 Nm, u odnosu na prethodnika, dovoljno je da osigura performanse najboljih, 3,5 sekundi za sprint do 100 km/h i 320 km/h maksimalca. 
 
U usporedbi s Californijom T, predstavljenoj 2014. godine, novi model donosi izraženiji spoj elegancije i sportskih nota. Neka vas izbor imena i bratimljenje s talijanskim mjestom ne zavara, privlačan iz svakog kuta, Portofino ima izražen globalni karakter. 
 
Temeljito revidiran motor donosi do krajnjih granica minimiziran efekt turbo rupe, ali i još bolji odaziv u svim režimima rada, stoji u priopćenju. Epilog je još više snage uz manju potrošnju goriva. Portofino dobiva i treću generaciju Ferrarijevog elektronskog stražnjeg diferencijala, kao i električni servo. Postavljen na aluminijsku šasiju dobiva i dodatno izbrušen podesivi ovjes, pa u kompaniji očekuju kako opet imaju prvu stvar. 
 
U pogledu stila nema sumnje kako je talijanska škola opet stvorila remek-djelo. Jasno inspiriran modelima poput 812 Superfast, ovaj sportaš izgleda podjednako atraktivno s krovom i bez njega. Zanimljivo je da Ferrari zadržava hardtop koncept, a sklopivi krov je standardan.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.