FOTO Pogledajte kakvi su oldtimeri posjetili Dalmaciju

Foto: Josip Radić za Index.hr

CENTAR Rogoznice ovog je Uskrsa uveličala sada već jubilarna izložba oldtimera.

TZ Rogoznice ove godine organizirao je jubilarni 15. Uskrsni doručak kojem su se petu godinu zaredom pridružili i sudionici Oldtimer Promo Toura. 

Sada već tradicionalno druženje vlasnika oldtimera i brojnih zaljubljenika u automobile pokazalo se kao prezentacija razvoja autoindustrije, kao i povratak u vremena kada je svaki brend težio biti drugačiji i poseban.

Najstariji Dodge iz 1924.

Najviše pažnje i znatiželje izazvao je najstariji oldtimer, Dodge Roadster iz 1924. godine vlasnika Drage Kukoviča iz Slovenije, koji je došao četvrti put na Uskrsni Oldtimer Promo Tour.

Ove godine bila je to posebna prigoda jer je ovaj muzejski primjerak napunio 100 godina, pa mu je predstavnik TZ-a Rogoznice uručio prigodni poklon za rođendan njegovog oldtimera.

Gospodin Drago ga je prije više od 20 godina nabavio iz Australije i do sada zajedno sa suprugom Renatom sudjelovao na brojnim oldtimer događajima u regiji.

Uz oldtimer automobil, gospodin Robert Bekar iz Slovenije, koji je kolekcionar Tomos mopeda, dovezao je tri primjerka mopeda. Ono što je fascinantno je podvig koji je gospodin Bekar ostvario 2018. godine, kada je s još trojicom prijatelja na Tomosima od 50 ccm u 23 dana prošao oko 6300 km.

Bilo je to putovanje od New Yorka do San Franciska, kroz 10 saveznih država, vozeći u zahtjevnim vremenskim uvjetima i različitim cestama do cilja.  

Manifestacija pun pogodak 

Karavana oldtimera se potom odvezla do Trogira, gdje im se pridružio Jeep Willisa iz 1943. koji je tijekom Drugog svjetskog rata sudjelovao kao potpora saveznicima u Europi.

Oldtimer Promo Tour se potom vraća u svoju bazu te drugog dana posjećuje Šibenik. S obzirom na velik interes, manifestacija se pokazala kao pun pogodak u vrijeme otvaranja turističke sezone. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.