FOTO Novi Q6 je najveći Audijev SUV, ali neće doći na naše ceste

Foto: SAIC Audi

NOVI Q6 je najveći SUV u ponudi Audija. 

Neka vas ime ne zavara. Q6 je doista najveći, ali nema dodirnih točaka s ponudom u Europi. Naime, zasad je namijenjen isključivo kineskom tržištu, gdje se nudi u izvedbi s tri reda sjedala. 

Mnogi će vidjeti sličnosti s Volkswagenovim Atlasom, ali neka vas to ne zavara - luksuz i ponuda su na razini Audijeve kineske ponude. Prepoznatljiv izgled marke sada je oplemenjen nekim novim dizajnerskim rješenjima, poput ogromne saćaste maske, još tanjih svjetala i velikih vertikalnih usisnika. 

Ispod poklopca dva benzinca. Start je 2.0 TSI s 265 KS i 400 Nm, a jača opcija je 2.5 šestcilindraš s 300 KS i 500 Nm. S potonjim Q6 ubrza do stotke za 7.3 sekunde. Pritom imajte na umu da govorimo o grdosiji dugoj preko pet i širokoj preko dva metra, koja uz tri reda sjedala može ponuditi i do tri kubika tovarnog prostora.

Osim moćnih benzinaca, Audi u Q6 ugrađuje quattro pogon te adaptivni ovjes. Naravno, prvoklasna oprema se podrazumijeva, a uključuje digitalni kokpit s 12.3-inčnim zaslonom ispred vozača te 10.1-inčnim zaslonom multimedije u sredini.

Treći ekran, dijagonale 8.6 inča, služi podešavanju sjedala. U standardnu opremu ulazi i Audi AI Pro tehnologija koja uključuje naprednu tehnologiju parkiranja, adaptivni tempomat, kao i potpuni paket sustava asistencije. 

Poznate su i cijene. Kinezi će bazni Audi Q6 40 TFSI platiti oko 73.000 eura, dok top verzija stoji 95.000 eura.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.