FOTO Mercedes slavi 100 godina Maybacha, a ovo su slavljenički modeli

Foto: Mercedes

MERCEDES obilježava 100 godina otkako je Maybach proizveo svoj prvi automobil. 

100. rođendan je velika stvar, čak i kad su tvrtke u pitanju, pa ne čudi što je Mercedes odlučio veliki jubilej obilježiti dvama automobilima. Radi se o Edition 100 izvedbama S i GLS klase, a koje donose najviše što Mercedes može ponuditi. 

Već izvana je to dvobojna izvedba karoserija, dakako s ručno apliciranom bojom, a na nju se nadopunjuje logo izvedbe, ali i posebni naplatci. 

Izaberu li GLS, kupci će dobiti AMG-ov 4.0 V8 biturbo s 558 KS i 730 Nm, a koji ogromni SUV potjera do stotke za 5 sekundi, i tako sve do limitiranih 250 km/h. 

Puno zanimljivija je S klasa, jer nju pokreće slavni 6.0 V12 sa 612 KS i 900 Nm, motor koji je već sada ugrožena vrsta. Radi se o produljenoj izvedbi kod koje nije potrebno posebno naglašavati da je kvaliteta izrade vrhunska, baš kao i opremljenost. Recimo i kako je prvi put ova izvedba dobila pogon na sve kotače. Spomenut ćemo i Burmester 4D surround audiosustav, sjedala s funkcijom grijanja, ventilacije i masaže te zasebne zaslone za sve putnike. Ponuda kreće od 217.323 eura za S680, pa računajte da je ovdje start osjetno viši. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.