FOTO Audi razotkriva Q6 e-tron

Foto: Audi

U PITANJU je gesta kojom Audi jasno daje do znanja kako je start proizvodnje jako blizu. 

O modelu Q6 e-tron govori se već oko dvije godine, a sada prvi put možemo i vidjeti što je Audi planirao ponuditi tržištu pod tim imenom. Radi se o potpuno očekivanoj formi sportski elegantnog SUV-a, kojim Audi uvodi neke dizajnerske novine poput osjetno tanjih svjetala sprijeda i stražnjih s potpuno novim OLED prilagodljivim potpisom. 

Ono neočekivano iza maskirne folije su prednja zatvorena maska u bijeloj boji, bijeli naplatci te vrlo agresivno krojeni odbojnici. Teško je odvagnuti hoće li isto ponuditi i proizvodna inačica. Zato se zna kako će se paralelno nuditi klasična SUV forma i coupe, vjerojatno pod imenom Sportback. 

Pogled u kabinu još nije dopušten. Sudeći po prvim komentarima onih koji su prototip isprobali, osjećaj u vožnji je iznad očekivanja, baš kao i ponuda prostora. 

 

S tehnološke strane bitna novost je da ovaj model koristi novu PPE platformu (Premium Platform Electric), razvijenu u suradnji s Porscheom. Ona dopušta korištenje 800-voltne mreže, a time i snage punjenja do 270 kW. Prevedeno, baterija će se s 10 na 80% puniti za manje od 30 minuta, odnosno 10 minuta punjenja bit će dovoljno za 250 km. 

A pritom govorimo o baterijama kapaciteta čak 100 kWh, koje će napajati par elektromotora snage oko 380 KS. U Audiju vjeruju kako će doseg automobila biti bar 600 km po WLTP-u. S druge strane, SQ6 će raspolagati s maksimalnih 490 KS, odnosno kratkotrajno i do 510 KS, dok će 100 km/h postizati za manje od 4.5 sekundi. Tu je najveće pitanje kako će se SQ6 vizualno distancirati od standardne izvedbe. O RS izvedbi da i ne govorimo.

Novi Q6 na tržište dolazi do kraja godine. A kad je cijena u pitanju, vrlo je vjerojatno kako će Audi za svoj električni SUV od 4.7 metara tražiti od bar 60.000 eura naviše. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.