Ford je za 19. svibnja najavio revoluciju, evo što će prikazati

Foto: Ford

GODINAMA, pa i desetljećima Fordova F serija drži titulu najprodavanijeg modela u Americi. Ford sada poduzima drastičan korak.

Ako ste mislili da je električni Mustang, i još k tome u crossover obliku, najdrastičnija promjena na koju je Ford spreman, prevarili ste se. Sada je odlučio napraviti nešto još radikalnije. Dovoljno je reći kako je zbog premijere ovog modela veći dio zida zgrade sjedišta iskorišten za projekcijsko platno, i to na gotovo 6000 četvornih metara.

Osim na ogromnom platnu, Ford će premijeru noviteta prenositi u isto vrijeme na Times Squareu u New Yorku, na glavnoj aveniji Las Vegasa, ali i kroz 30 različitih web stranica, uključujući vjerojatno sve popularne društvene mreže. 

A novitet u Fordu najavljuju ovako: "Svako malo novo vozilo uzdrma status quo i promijeni igrače na vrhu... Model T, Mustang, Prius, Model 3. Sada dolazi F150 Lightning". I to je to, električni F je novitet koji bi trebao uzdrmati američku scenu. Proizvodit će se od iduće godine u Michiganu, i to nakon 700 milijuna USD teških ulaganja i zapošljavanja dodatnih 300 radnika. 

A o Lightningu se ne zna puno. 4WD pogon je sigurna stvar, kao i četiri elektromotora s baterijama u podnici. Nagađa se da bi u top izdanju trebao nuditi doseg i do 650 km. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.