Fiat 500 u Abarthovom izdanju je agresivan, brz i neodoljiv

Foto: Fiat

EUROPSKA ponuda Abarthovih prerada modela 500 je temeljito revidirana i uključuje pet različitih izvedbi.

Start označava Abarth 595 sa 145 KS, a dalje slijedi 595 Pista u kojem isti 1.4 T-Jet daje 160 KS, a serijska oprema uključuje Record Monza aktivni ispuh, Koni ogibljenje straga i Abarth telemetriju. Idemo dalje, slijedi 595 Turismo sa 165 KS, a obraća se onima koji naglasak stavljaju na luksuz. Kožna sjedala, obilje ukrasa i stila, uz ubrzanje do 100 km/h za 7,3 sekundi, sve je to Turismo izdanje.

Na samom vrhu je 595 Competizione sa 180 KS i šperom. Ima i Brembo kočnice, a na ravnici hvata 100 km/h za 6,7 sekundi. O razini opreme i vrhunskom talijanskom dizajnu ne trebamo ni govoriti. I konačno, tu je 695 Rivale, živi dokaz da možete imati vrhunski dizajniran automobil koji će svojim prisustvom izazivati divljenje, a ne nužno i zavist protkanu pitanjima porijekla imovine i sl. U svakom slučaju, ovo izdanje ima nautički potpis Rive, a interijer je izveden u kombinaciji kože i mahagonija.

Nema sumnje, Fiat 500 spada u red estetski najbolje pogođenih automobila ovog milenija. Abarth pak izvedba je potvrda svih vrijednosti talijanske automobilske tradicije, posebno stila i vrhunskih performansi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.