Europski je best buy auto, a nudi se i u Hrvatskoj

foto: Seat

TITULU Best Buy Car u Europi za 2021. godinu odnio je španjolski kompakt. 

Žiri od 31 novinara u okviru organizacije Autobest dodijelio je novoj generaciji Seatovog kompakta laskavu titulu najbolje kupnje. Ovo je drugi put u 70-godišnjoj povijesti marke da joj je bila ukazana ta čast. 2017. godine istu nagradu osvojio je model Seat Ateca. 

"Ponosni smo što je naš novi Leon osvojio nagradu, najbolje moguće priznanje za cijeli tim koji je bio uključen u lansiranje najboljeg Leona ikad na tržište. To je automobil koji je dizajniran, razvijen i proizveden u Barceloni, a ova nam je nagrada povod da sa samopouzdanjem usmjerimo pogled u budućnost”, rekao je Wayne Griffiths, predsjednik uprave marki Seat i Cupra.

Uspjeh novog Leona počiva na ulaganju teškom 1.1 milijarde eura, a sve kako bi ponudio više, posebno kada je riječ o povezivosti, učinkovitosti, dinamičnosti i sigurnosti. Dio investicije išao je i u smjeru modernizacije proizvodnih pogona. 

Recimo i kako je Leon dostupan i s plug-in hibridnim pogonskim sustavom, dok je u poglavlju sigurnosti nedavno u okviru testiranja Euro NCAP za 2020. godinu postigao maksimalne ocjene. U Hrvatskoj starta cijenom od oko 151.500 kn.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.