Električni bicikli postaju nepoželjni i na američkim sveučilištima

Foto: Pexels,Shutterstock,Audi

NAKON sve učestalijih inicijativa da ih se obuzda na gradskim ulicama, najnovija ukazuje na to da bi ova praktična prometala mogla postati nepoželjna i u državnim institucijama.

Kako piše Electrek, od nove studentske godine američka sveučilišta i studentski domovi onemogućit će pristup osobnim transporterima pogonjenim električnom energijom. Kako električni bicikli nisu jeftini, stoje većinom od 1000 do 4000 USD, mnogi ih studenti drže u sobama. 

Takva praksa više neće biti moguća, i to iz dva razloga. Jedan je opasnost od požara, a drugi opasnost od sudara s pješacima. Naime, nakon nekoliko smrtonosnih požara zabilježenih u New Yorku istraga je pokazala kako je došlo do požara na e-biciklima noću tijekom punjenja. U pravilu se radi o jeftinijim modelima koji su skloniji ovakvim havarijama. 

Sveučilišta stoga žele odagnati mogućnost izbijanja požara na najmanju moguću mjeru. Isto vrijedi i za promet koji je u kampusima izuzetno gust, a brojni studenti pješaci pritom nisu previše oprezni. Već je zabilježeno nekoliko nesreća s ozbiljnim posljedicama, što je bio dodatni razlog za ukidanje dobrodošlice električno pogonjenim biciklima. 

Popis sveučilišta koja zabranjuju korištenje električnih bicikala i romobila sve je dulji. Neka od njih su Fordham, San Diego University, Boston University, a sličnu odluku je već najavio i Yale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.